Vichyssoise
La Vichyssoise és una sopa freda elaborada principalment amb porro, patates i nata. La nata contribueix a que la sopa sigui més líquida. Tal i com podem deduir del seu nom, la vichyssoise és una receta que ens ha arribat des de França.
Tot i que, com he dit abans, la recepta clàssica porta nata, jo l'he feta sense ella i tot i que certament el resultat és més espès que la recepta original, també és calòricament inferior i ens omple més, per la qual cosa és una variant més apta per a les persones que vulguin perdre pes.
Ingredients per a Vichyssoise per a 4 persones:
- 2 porros grans
- 2 patates mitjanes/grans
- Mitja ceba
- Un got de llet desnatada
- Un quart de litre de brou vegetal (l'aigua sola també serveix si no disposeu de brou)
- Un bon raig d'oli d'oliva
- 1 branca de julivert fresc (opcional)
- sal
Preparació pas a pas:
Pas 1. Netegem els porros; n'eliminem les tiges verdes i les arrels, els trossegem i els reservem.
Pas 2. Pelem les patates , les trossegem i les reservem.
Pas 3. Pelem i piquem la ceba ben fina. Posem l'oli en una cassola a foc mitjà i hi afegim la ceba fins que estigui daurada i toveta..
Pas 4. Tan bon punt la ceba estigui tova, hi afegim els porros. Remenem la barreja i al cap d'uns cinc minuts hi afegim les patates.
Pas 5. Barregem tots els ingredients i hi afegim el brou (o aigua) ja en ebullició.
Pas 6. Deixem que es cogui tot junt durant uns 25 minuts per tal d'estovar la patata i el porro. Anem remenant de tant en tant per tal que no s'enganxi al fons.
Pas 7. Un cop passat aquest temps, retirem la cassola del foc i hi afegim la llet.
Pas 8. Amb la batedora triturem la barreja fins que la textura de la crema sigui fina i no s'hi apreciïn bocins de verdura.
Pas 9. Afegim la sal i remenem per tal que quedi tot ben repartit.
Pas 10. Passem el contingut de la cassola a un bol que guardarem tapat a la nevera unes 4-5 hores per tal que la crema quedi ben freda (tot i que en calent també està prou bona!).
Un cop freda, la servirem en plats fondos, tot afegint-hi uns brins de julivert picat (opcional).
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada