dimarts, 9 de maig del 2017

Recepta casolana de la Vichyssoise

Vichyssoise

La Vichyssoise és una sopa freda elaborada principalment amb porro, patates i nata. La nata contribueix a que la sopa sigui més líquida. Tal i com podem deduir del seu nom, la vichyssoise és una receta que ens ha arribat des de França.

Tot i que, com he dit abans, la recepta clàssica porta nata, jo l'he feta sense ella i tot i que certament el resultat és més espès que la recepta original, també és calòricament inferior i ens omple més, per la qual cosa és una variant més apta per a les persones que vulguin perdre pes.

Ingredients per a Vichyssoise per a 4 persones:

  • 2 porros grans
  • 2 patates mitjanes/grans
  • Mitja ceba
  • Un got de llet desnatada
  • Un quart de litre de brou vegetal (l'aigua sola també serveix si no disposeu de brou)
  • Un bon raig d'oli d'oliva
  • 1 branca de julivert fresc (opcional)
  • sal

Preparació pas a pas:

Pas 1. Netegem els porros; n'eliminem les tiges verdes i les arrels, els trossegem i els reservem.

Pas 2. Pelem les patates , les trossegem i les reservem.

Pas 3. Pelem i piquem la ceba ben fina. Posem l'oli en una cassola a foc mitjà i hi afegim la ceba fins que estigui daurada i toveta..

Pas 4. Tan bon punt la ceba estigui tova, hi afegim els porros. Remenem la barreja i al cap d'uns cinc minuts hi afegim les patates.

Pas 5. Barregem tots els ingredients i hi afegim el brou (o aigua) ja en ebullició.

Pas 6. Deixem que es cogui tot junt durant uns 25 minuts per tal d'estovar la patata i el porro. Anem remenant de tant en tant per tal que no s'enganxi al fons.

Pas 7. Un cop passat aquest temps, retirem la cassola del foc i hi afegim la llet.

Pas 8. Amb la batedora triturem la barreja fins que la textura de la crema sigui fina i no s'hi apreciïn bocins de verdura.

Pas 9. Afegim la sal i remenem per tal que quedi tot ben repartit.

Pas 10. Passem el contingut de la cassola a un bol que guardarem tapat a la nevera unes 4-5 hores per tal que la crema quedi ben freda (tot i que en calent també està prou bona!).

Un cop freda, la servirem en plats fondos, tot afegint-hi uns brins de julivert picat (opcional).

Bon profit!